Home | Tuingeluk verhalen | groen rustpunt in Den Bosch

groen rustpunt in Den Bosch

Vrijdag 27 Januari 2017

Een nieuwe wijk herrees op de plaats waar het oude Carolus Ziekenhuis heeft gestaan.
‘Een stijlvol rustpunt in de stad, verscholen in het groen, grenzend aan natuurgebied De Heinis en toch zo dicht bij het bruisende centrum van Den Bosch’.
Een uitdagend project waar ook elke tuinarchitect en hovenier graag z’n tanden in zet!

Een jong stel betrok in 2015 één van de moderne nieuwbouwwoningen in de wijk en kwam met de wens om hun voortuin van ca. 15 m2 en achtertuin van ca. 55 m2 vooral ‘sfeervol, modern, maar niet te strak of te industrieel. Ook verse kruiden en indien mogelijk een paar leiperen behoorden tot het wensenpakket. Ontwerper Marcel de Coster ging ermee aan de slag.

De bewoners: “Met een mooi ontwerp op zak heeft Jan-Hein met zijn collega's gezorgd voor de realisatie van het plan. Hij heeft uitvoerig overleg gehad met de ontwerper en ons, ook tijdens de werkzaamheden, met als gevolg een prachtige en bijzondere tuin.
Bij Stadhouders Hoveniers hebben ze oog voor detail en kwaliteit van werk en materiaal!”


Een op maat gemaakte pergola werd in dezelfde kleur als de kozijnen geschilderd en worden weelderig beklommen door Clematis viticella ‘Minuette’. Om te variëren in hoogte en om de tuinafscheiding goed te benutten, werd het pergola element ook geplaatst tegen de houten schutting. Geschilderde houten platen accentueren de pergola en de plantenverhoging. Antraciete natuursteentegels zijn in banenverband gelegd en vormen gezamenlijk een heerlijk zonneterras.
De strakke plantverhogingen van betonnen elementen zijn in zowel de voor- als achtertuin geplaatst. In de voortuin werden straatklinkertjes afgewisseld met 30x30 betonnen tegels en in een speels patroon geplaatst.

Alles naar wens? Voor een verrassend effect in diepte werden in de achtertuin nog 2 spiegels geplaatst.
Klaar om te genieten van puur Tuingeluk! De bewoonster vertelt: “We worden nog we steeds blij als we de tuin inlopen. Hij is klein maar fijn en door het aangebrachte hoogteverschil m.b.v. een pergola en de plantenbakken met hoge grassoorten, voelen we ons in onze tuin omringd door groen”.

De bewoners beoordeelden hun tuin met een 9,2 op Klanten Vertellen, een prachtig punt waar wij natuurlijk bijzonder trots op zijn.
Voor meer foto's van deze tuin klikt u hier.


Foto’s: op locatie gemaakt door Stadhouders-medewerkers
Tekst: Anita Walraven