Home | Tuingeluk verhalen | Er was eens een kaboutertje

Er was eens een kaboutertje

Vrijdag 02 Juni 2017

Een verloren hoek in de tuin, een verhoging, enigszins overwoekerd en moeilijk bij te houden… maar toen kreeg opa een geweldig idee:
“Laten we een kabouterpad voor de kleinkinderen aanleggen!”

Het Stadhouders-team werd erbij gehaald en er werd driftig meegedacht hoe e.e.a. vorm moest worden gegeven. Al snel waren de plannen klaar, het materiaal en menskracht aanwezig en kon het team met vereende krachten enthousiast aan de slag.
Trapelementen zorgen er voor dat het heuveltje gemakkelijk te beklimmen is en een échte toegangspoort met bel (!) zorgt voor een spannende entree voor de kleine kaboutertjes.

Een fijn grindpaadje kronkelt onder een wilgentenen poortje door en leidt de kindjes van kabouter naar kabouter. Onderweg komen ze een heus waterpartijtje tegen, waar kabouter Blub z’n hengeltje uitgooit en in alle rust geniet van de natuur. En onderweg komen ze ook een échte molen tegen, want ja… als je opa molenaar is… dán mag een molen natuurlijk niet ontbreken!

En dat Trend Tuinidee aangeeft: “dat kabouters in de tuin  in 2017 écht niet meer kan”, lachen de tuineigenaren vrolijk weg: “Trend of niet… de kleintjes vinden het geweldig en hebben zelfs namen bedacht voor álle kabouters die zich langs het pad bevinden!”

Over de samenwerking met onze hoveniers zijn ze het snel eens: “Goed, snel en keurig werk geleverd. Een verrijking voor onze tuin”.
Voor onze mannen was het een groot plezier om eens een kabouterpad te kunnen aanleggen en het ingeplante, welvende stukje natuur vormt een kleurrijke bloemenzee, die vele kaboutertjes blij zal maken.

“Het is fascinerend om te zien dat de kinderen, als ze buiten komen, direct naar het pad gaan. Zo klein als ze zijn weten ze, lopend en kruipend, het kabouterpad te vinden. Bij de opening mochten ze, als echte koninkjes en koninginnetjes, lintjes doorknippen”.

Puur Tuingeluk voor de kleintjes.
Met een grote glimlach schiet ik nog een paar plaatjes, wens Blub een goede visvangst en hoor in de verte een klein kinderstemmetje: “Er was eens een lief, klein kaboutertje…”

 

Meer foto's van het Kabouterpad zien? Klik hier.

 

Foto’s en tekst zijn een gezamenlijke actie van:
Rien & Dini van Wanrooij
en Anita Walraven