Home | Seizoen columns | Zomer TuinGeluk

Zomer TuinGeluk

Dinsdag 05 Augustus 2014

Het is weer zomer, een hele groeizame zomer! Met afwisselend weer en dat is ook voor de verschillende vierdaagse-lopers te merken. Stortregen in Apeldoorn en deze vierdaagse hitte in Nijmegen. Weerswaarschuwingen voor de aankomende hitte in Nijmegen zijn al afgegeven.

Moeten wij hier -als hoveniers- ook wat mee?
Onze werknemers wijzen op goede bescherming tegen de zon. Maar ook onze klanten. En in dat geval doelen we op de pas aangelegde, ingeplante tuinen. Deze moeten regelmatig worden gemonitord. Bedenk dat de omstandigheden en de weersituatie bepalen of we wel of niet water moeten geven en hoeveel. Met name de planten in pot of bakken moeten zorgvuldig worden verzorgd. Geef ook niet teveel, geef liever twee keer. Denk ook aan af en toe bemesten.
Bij vragen neemt u gerust even contact met ons op.

Veel planten laten hun blad slap hangen, dit is hun bescherming tegen de zon. Door het oppervlak te verkleinen heeft de plant minder last van uitdroging.
Hydrangea (Hortensia) heeft dat bijvoorbeeld. Niet direct water geven, bij voorkeur in de avond of eventueel ’s nachts de sproeiers aanzetten op een tijdschakelaar. In de ochtend staan ze er dan weer fris bij. Alles met mate en regelmaat. Dat geldt natuurlijk ook als we op ons terras zitten met een kopje koffie of een drankje.
Laat het tuingeluk maar komen! De tuin aan kant, de hagen geknipt, de kanten gestoken, het gras gemaaid en diverse planten alweer gesnoeid. Dát is pas TUINGELUK.
En dan de lange dagen, de prachtige zonsondergangen, de natuur op z’n best, de vrolijk fluitende vogels, overal jeugd in de wei.

Genieten van alle geuren en kleuren, dat doe je zeker ook in de Tuinen van Appeltern. Wat een bloemenpracht en wat een creativiteit. Al onze vaste Stadhouders-klanten hebben vrij entree. Maak er gebruik van en geniet van deze geweldige plek om nieuwe ideeën op te doen. Een mooi  moment om te ervaren wat er allemaal mogelijk is en nog veranderd zou kunnen worden aan onze eigen tuin.

Nieuwe plannen voor de toekomst.
De tuin, je blijft erin leven.

Maar voor nu, geniet eerst vooral van deze prachtige zomer en van de vakantie.

 

Jan-Hein Stadhouders