Project in Vinkel

In 2019 hebben we bij Stadhouders Hoveniers het genoegen gehad om een tuin te creëren in samenwerking met de heer Van Beek. Na een inspirerend bezoek aan de tuinen van Appeltern, vond de heer Van Beek onze folder en nam contact met ons op vanwege onze nabijheid. Een eerste kennismaking met Jan-Hein Stadhouders resulteerde in een directe klik. De heer Van Beek waardeerde Jan-Hein's benaderbaarheid en creativiteit, waardoor hij besloot de samenwerking voort te zetten.

Het traject begon met het opstellen van een programma van eisen. Het symmetrische, statische huis van de heer Van Beek gaf een duidelijk beeld van hoe de tuin eruit moest komen te zien. Tijdens de schetsfase werden vier ontwerpen gepresenteerd, waarvan één met opvallende ronde en organische vormen. De heer Van Beek voelde zich direct aangetrokken tot dit afwijkende ontwerp, waarop we besloten dit concept verder uit te werken, zelfs tot in de bestaande oprit toe.

Bij Stadhouders Hoveniers streven we ernaar om uw partner te zijn in het realiseren van uw droomtuin. De heer Van Beek erkent dit: "Een tuin aanleggen is voor mij een belevingsding en dat wil ik samendoen met iemand waar ik een goed gevoel bij heb. Het verrassende concept werd uiteindelijk gekozen boven mijn oorspronkelijke idee."

De heer Van Beek associeert Stadhouders met passie, enthousiasme en perfectionisme. Hij waardeert ons toewijding en precisie tijdens het aanleggen van zijn tuin en ziet ons werk als vakwerk.

Hoewel zijn tuin nog jong is, merkt de heer Van Beek op dat hij geniet van de constante ontwikkeling van de tuin, zoals bloeiende struiken en rozen. Vooral het kleurrijke bloembed voor zijn huis, dat vroeger een saai stuk was, trekt nu zijn aandacht, vooral tijdens het thuiswerken.

Zijn favoriete plekje in de tuin is het terras achterin, oorspronkelijk bedoeld als een kleine zithoek, maar uiteindelijk omgetoverd tot een groot terras met uitzicht op de vijver. "Het is een heerlijke plek om te dineren met een grote groep, vooral in de zomer, wanneer het terras vanaf het middaguur in de schaduw ligt en de omringende bomen voor koelte zorgen".