Project in Vinkel

Samen met de heer van Beek hebben we in 2019 deze tuin gerealiseerd. Ter inspiratie had de heer van Beek de tuinen van Appeltern bezocht. Daar stuitte hij op een folder met daarin de naam van Stadhouders Hoveniers. Omdat Stadhouders uit de buurt kwam nam hij contact met ons op. Na een verkennende afspraak met Jan-Hein Stadhouders was er meteen een klik. Dhr. van Beek zegt hierover: “tijdens het gesprek was er meteen een klik, dat vind ik belangrijk en dat ligt aan het type persoon. Jan Hein is laagdrempelig en creatief, ik merkte dat Stadhouders een match was en daarom hebben we het proces doorgezet”.

 

We zijn begonnen met het opstellen van een programma van eisen. Het is een symmetrisch statisch huis dus op basis daarvan had dhr. Van Beek een beeld in zijn hoofd hoe de tuin moest worden. In de schetsfase werden er vier tekeningen gepresenteerd, met daarvan eentje die compleet anders was. Dhr. Van beek zegt hierover: “tijdens de presentatie werd ik verrast door één tekening en dat was die met ronde en organische vormen. Positief verrast zelfs want ik wist eigenlijk gelijk al dat het die moest worden. Dit had Jan-Hein ook door en toen zijn we daar verder op gaan borduren. Dit idee hebben we zelfs helemaal doorgetrokken tot de bestaande oprit, die er zelfs voor aangepast moest worden. Iedereen die hier komt vindt die ronde vormen heel bijzonder omdat het afwijkt van de standaard”.

 

Bij stadhouders willen we graag een partner zijn om uw droomtuin te realiseren dit is ook gelukt samen met dhr. van Beek: “een tuin aanleggen is voor mij een belevingsding en dat wil ik samendoen met iemand waar ik een goed gevoel bij heb. Het oorspronkelijke idee dat ik had zat ertussen maar het is uiteindelijk het verrassende concept geworden”.

 

Wat is je gevoel als je aan Stadhouders denkt? “Vooral de passie die ik bij iedereen zie als het over hun vak gaat. Tijdens de aanleg was het aanleg team ook perfectionistisch en precies, ik heb het gevoel dat er echt vakwerk is afgeleverd. Als ik het in drie woorden moet omschrijven: perfectionistisch, enthousiasme en passie”.

 

Wat zijn momenten in je tuin die je over drie jaar nog herinnert? “de tuin is nog heel jong maar wat ik leuk vind is dat ik iedere keer we weer iets moois zie. Bijvoorbeeld ik heb een aantal bloeiende struiken in mijn tuin, die zijn op dat moment ook echt het middelpunt. Daarna kwam afgelopen maand de rozen die prachtig waren. En door het hele jaar heen was die border hier voor mijn huis echt prachtig. De bloemen wisselen elkaar iedere keer af. Dat stuk hier vooraan bij mijn huis was vroeger maar een saai stuk. Nu is het echt een heel kleurrijk stuk, en met het thuiswerken van tegenwoordig is dat wel een heel prettig beeld.

 

Wat is je favoriete stukje tuin? “Het terras achterin zit ik echt heel vaak. Oorspronkelijk was het idee om daar een klein zitplekje van te maken, maar toen hebben we er toch voor gekozen om er een groot terras van te maken met uitzicht op de vijver. Daar zit ik nu vaak met een grote groep te eten. Het is heerlijk in de zomer want rond een uurtje of 3/4 valt daar de schaduw en de bomen die eromheen zijn geplant geven lekker wat koelte.