De groene achtertuin

Samen met de familie Al hebben wij deze tuin gerealiseerd in 2020. De familie woont in Nijmegen en heeft contact opgenomen met ons via een bevriend gezin. Voor dit gezin hadden wij in 2018 een tuin gemaakt en hadden daar positieve ervaringen mee. Dit project kende wat uitdagingen omdat het een stadstuin is met grote hoogte verschillen. Ook wilde het gezin een overkapping en een groot terras. We hebben ervoor gekozen om een keerwand aan te brengen van hardhout, dit geeft een natuurlijk en karakteristiek gevoel. Deze keerwand hebben we ‘gebroken’ met een grote trap van Schellevis traptreden. De keerwand is rechts afgebakend met een stijlvolle reling van roest vrij staal. Op de keerwand zijn verschillende lampen van BEGA gemonteerd om ook in de avond sfeer te creëren in de tuin. Daarnaast zijn er twee lampen gemonteerd bij de trap voor veiligheid. De overkapping hebben we zo minimalistisch mogelijk gehouden, zo blijft de ruimte en diepte in de tuin gewaarborgd. Om aan de achterzijde het zicht weg te nemen op huis van de buren is er een pergola geplaatst. Deze is ook van hoogwaardig hardhouten evenals de keerwand. Op deze pergola is een blauweregen geleid. Dit zorgt voor een prachtig voorjaars beeld wanneer de blauweregen gaat bloeien. In het grote plantvak aan de linkerzijde zijn Schellevis stapstenen geplaatst waardoor het gezin daar makkelijk bij kan om het te onderhouden en eventueel groente en kruiden in te plaatsen. Het terras is evenals van Schellevis, deze hebben onze hoveniers met hoge precisie om de uitbouw heen gezaagd. Dit alles heeft geresulteerd in een functionele stadstuin waar je tot de late uurtjes in kan loungen.