De groene achtertuin

In 2020 hebben we bij Stadhouders Hoveniers de handen ineengeslagen met de familie Al uit Nijmegen om hun droomtuin tot leven te brengen. Het contact met de familie kwam tot stand door een aanbeveling van een ander gezin waarvoor we in 2018 een succesvol tuinproject hadden voltooid.

Het realiseren van dit project had zijn eigen unieke uitdagingen, voornamelijk vanwege de stedelijke locatie en significante hoogteverschillen in de tuin. Daarnaast had de familie specifieke wensen voor een overkapping en een groot terras. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben we een hardhouten keerwand geïntegreerd, wat een natuurlijke en karaktervolle uitstraling geeft. De uniformiteit van de keerwand is doorbroken met een grote trap gemaakt van Schellevis traptreden, afgegrensd aan de rechterzijde met een stijlvolle roestvrijstalen reling.

Om de tuin ook 's avonds aantrekkelijk te maken, hebben we verschillende BEGA lampen op de keerwand geïnstalleerd en twee extra lampen bij de trap geplaatst voor veiligheid. De overkapping hebben we zo minimalistisch mogelijk gehouden om de ruimte en diepte in de tuin te behouden. Om het zicht op het huis van de buren te beperken, is er een pergola geplaatst, vervaardigd uit hetzelfde hoogwaardige hardhout als de keerwand. Een prachtige blauweregen, geleid over deze pergola, zorgt voor een indrukwekkend schouwspel in het voorjaar.

Aan de linkerkant van de tuin hebben we een groot plantvak gecreëerd, voorzien van Schellevis stapstenen. Hierdoor kan de familie gemakkelijk toegang krijgen tot het gebied voor onderhoud en om eventueel groenten en kruiden te planten. Het terras, ook gemaakt van Schellevis, is zorgvuldig om de uitbouw heen gelegd door onze deskundige hoveniers.

Een collectie van deze elementen hebben bijgedragen aan een functionele en sfeervolle stadstuin waarin de familie Al tot in de late uurtjes kan genieten.