Home | Nieuws | Winnende tuin in Tuinenfestival 2016

Winnende tuin in Tuinenfestival 2016

Woensdag 10 Februari 2016

Ontwerper Marcel de Coster maakte voor Tuinenfestival 2016 van De Tuinen van Appeltern een prachtig ontwerp, en …. is één van de 10 geselecteerde ontwerpers die zijn tuinplan mag gaan uitwerken in De Tuinen van Appeltern!
Hij nam contact op met Jan-Hein Stadhouders om samen de aanleg van de tuin te realiseren en gezamenlijk gaan zij enthousiast aan de slag.

Het thema? “De Tuinen der Lusten”.
Marcel de Coster: “Mijn invalshoek bij de Tuin der Lusten is de baarmoeder geworden. Ik vind dat de baarmoeder de ultieme Tuin der Lusten is. Immers de gehele wereld draait om jou. Je hoeft alleen maar te ontvangen, bent heerlijk omhult, warm en geborgen en alles wat je nodig hebt, is direct voorhanden. Een betere tuin kun je niet hebben. Na de geboorte raak je dit allemaal in 1 klap kwijt. Je moet nu zelf aan de bak om al jouw zinnen bevredigd te krijgen. D.m.v. jouw zintuigen kan je proberen om dat geweldige gevoel vanuit de baarmoeder te evenaren.

In mijn tuin zal de bezoeker zelf gaan ervaren hoe dit kan met behulp van zijn eigen zintuigen. Centraal in de tuin ligt een symbolische baarmoeder. Deze stuurt 4 aderen van het leven aan d.m.v. wateraders. Daaromheen vindt men diverse planten en materialen waardoor zintuiglijke beleving ontstaan. De bezoeker stapt bij het binnen gaan van de tuin letterlijk zijn eigen “film binnen" om zijn eigen ervaringen op te doen”.

Nieuwsgierig geworden?
De Tuinen der Lusten zijn te bezichtigen vanaf 4 juni 2016 tijdens Tuinenfestival 2016 bij De Tuinen van Appeltern.