Home | Nieuws | 2x GOUD voor Stadhouders Hoveniers

2x GOUD voor Stadhouders Hoveniers

Maandag 03 Oktober 2016

Tuinenfestival 2016 levert voor Stadhouders Hoveniers en ontwerper Marcel de Coster twee maal een gouden potlood op!

Zaterdag 1 oktober werd de enerverende Verkiezing van Het Gouden Potlood door vakgenoten en publiek gehouden in De Tuinen van Appeltern.
De landelijk prestigieuze prijs op het gebied van tuinarchitectuur, kent een drietal categorieën:

  • het beste ontwerp
  • de meest inspirerende tuin
  • innovatief materiaalgebruik en beplanting.

De festivaltuin van Stadhouders Hoveniers en Marcel de Coster Ontwerp & Adviesbureau werd met ruime meerderheid verkozen tot het beste ontwerp én de meest inspirerende tuin.
Tweemaal goud in the pocket!

Jan-Hein Stadhouders werd begin dit jaar benaderd door De Coster, die een prachtig ontwerp wilde indienen bij Tuinenfestival 2016, en zegde direct zijn medewerking toe.
Toen Marcels ontwerp één van de 10 winnende ontwerpen bleek te zijn, kon het tweetal enthousiast aan de slag.
Er werd flink gebrainstormd, want een goed ontwerp maken is één, maar de tekening omzetten in een fysieke Festivaltuin… daar komen weer andere capaciteiten bij kijken.
Maar Jan-Hein zou Jan-Hein niet zijn, als hij niet in elk probleem een uitdaging zou zien en met een passende en vakkundige oplossing voor de dag zou komen.
Weken is er gewerkt aan de Festivaltuin, door het hele Stadhouders-team, om de Tuin naar beider tevredenheid te kunnen presenteren voor de Verkiezing van Het Gouden Potlood.

Jan-Hein: “De vijver met zijn vier bronnen, de filmrol en de loper, een waar meubelstuk, alsof je je eigen film binnenloopt, een warme ontvangst. Een geslaagde ervaring waaraan ik graag mijn medewerking heb verleend”.

Het thema van het Tuinenfestival was dit jaar ‘De Tuin der Lusten’, geheel aansluitend bij het Jaar van Jheronimus Bosch. Bij ontwerper Marcel kwam het idee ‘de baarmoeder’ naar boven, die hij omschrijft als de ultieme Tuin der Lusten: “In deze ‘tuin’ hoef je immers alleen maar te ontvangen, ben je heerlijk warm omhult en heb je alles voor handen wat je nodig hebt“.
Het verhaal over de winnende tuin -de tuin waarin je je eigen film kunt binnenlopen- werd tijdens de verkiezing op zeer enthousiaste en vakkundige wijze verteld door ambassadrice Anke van der Plas, correspondent en vrijwilligster bij het Jheronimus Bosch Artcentre.

Jan-Hein en Marcel, de trotse winnaars van het Tuinenfestival, kijken met veel plezier terug op een bijzondere tijd, waarin dit tuinproject mocht groeien naar volwassen festivaltuin, die resulteerde in tweemaal goud.
Stadhouders Hoveniers en Marcel de Coster Tuinontwerp & Adviesbureau zijn beiden aangesloten bij Dutch Quality Gardens-hoveniers, een samenwerkingsverband van creatieve en vakbekwame hoveniers en ontwerpers.
De Tuinenfestivaltuinen zijn tot met eind oktober 2017 in De Tuinen van Appeltern te bewonderen en absoluut een bezoek waard!

Wilt u meer weten over de Festivaltuin of tuinontwerpen, neemt u gerust contact met ons op.

hartelijke groeten,
Anita Walraven